Rijopleiding / Lesmethode

De theorie

De theorie voor het rijbewijs B kan op vele manieren geleerd worden uit boeken, CD, internet en/of een theorie opleiding vraag hiernaar bij de rijschool SIETA.
Het theorie certificaat is anderhalf jaar geldig u heeft dus voldoende tijd om de rijopleiding voor je rijbewijs bij rijschool SIETA onder normale omstandigheden af te ronden, wij zullen je steunen en zoveel mogelijk helpen en begeleiden waar nodig.

 

Reguliere rijopleiding

Een of meerdere lesuren per week dit in overleg met de leerling, de jong volwassenen van tegenwoordig hebben een hele drukke agenda. In overleg wordt het tijdstip van het examen en/of TTT bepaald.

Het meest voorkomende pakket is 30 lessen een TTT (Tussen Tijdse Toets) en een examen.

 

Versnelde of spoedopleiding

Voor dat wij aan een spoedopleiding beginnen met een leerling, heeft deze zijn/haar theorie al gehaald. Hierna gaan wij aan de slag om de benodigde lessen, Tussen Tijdse Toets en examen in te plannen. Neem contact op met de rijschool SIETA voor verdere informatie.
De Tussen Tijdse Toets is niet verplicht toch raden wij deze aan, om de leerling te laten wennen aan een examinator. Bij het behalen van de TTT is de leerling vrijgesteld van de bijzondere verrichtingen op het eerste rijexamen, dit geeft minder stress.

 

Het examen

Voor het examen heb je nodig:

  • Geldig legitimatie bewijs (zelf verzorgen)
  • Oproepkaart (verzorgt de rijschool)
  • een geldig theorie certificaat (zelf verzorgen)
  • Ingevuld reflectie formulier (zelf/rijschool)
  • Een geschikt voertuig (verzorgt de rijschool)
 

Opfris cursus

Ideaal voor iemand die al geruime tijd niet meer zelf heeft gereden tijdens deze cursus worden alle facetten van het huidige verkeer met u doorlopen zodat u weer met vertrouwen achter het stuur deelneemt aan het verkeer.