Rijopleiding / Lesmethode

De theorie

De theorie voor het rijbewijs kan op vele manieren geleerd worden zoals uit boeken, CD-roms, internet en een theorie opleiding. Er zijn ook combinaties van het bovenstaande wij adviseren u graag en mogelijke vragen worden opgelost.

Het theorie certificaat is 1,5 jaar geldig, u heeft dus voldoende tijd om uw rijopleiding onder normale omstandigheden af te ronden bij rijschool SIETA.

Wij zullen je waar nodig zoveel als mogelijk steunen, helpen en begeleiden.

 

Reguliere rijopleiding

Een of meerdere lesuren per week dit in overleg met de leerling, de jong volwassenen van tegenwoordig hebben een drukke agenda. In overleg wordt het tijdstip van het examen en/of TTT (Tussen Tijdse Toets) bepaald.

Uit een onderzoek van het CBR (voorjaar 2017) blijkt dat de gemiddelde leerling 38,8 lesuur nodig heeft om de opleiding met goed gevolg af te sluiten.

 

Versnelde of spoedopleiding

Voor dat een leerling aan een spoedopleiding kan beginnen moet deze zijn theorie certificaat in bezit hebben. Hierna gaan wij aan de slag om de benodigde lessen, TTT en examen in te plannen.

De TTT is niet verplicht toch raden wij deze aan, om de leerling te laten wennen aan een examinator en de werkwijze van het CBR. Wanneer de TTT met goed gevolg is afgelegd kan de leerling vrijstelling krijgen van de bijzondere verrichtingen voor het eerste examen, dit geeft minder stress op het werkelijke examen.

Neem contact op met de rijschool voor verdere informatie.

 

Het examen

Voor het examen heb je nodig:

  • Geldig legitimatie bewijs (zelf verzorgen)
  • Oproepkaart (verzorgt de rijschool)
  • een geldig theorie certificaat (zelf verzorgen)
  • Ingevuld reflectie formulier (zelf/rijschool)
  • Een geschikt voertuig (verzorgt de rijschool)
 

Opfris cursus

Ideaal voor iemand die al geruime tijd niet meer zelf heeft gereden tijdens deze cursus worden alle facetten van het huidige verkeer met u doorlopen zodat u weer met vertrouwen achter het stuur deelneemt aan het verkeer.

 

Rijtesten

Wij begeleiden ook rijtesten waarbij een auto met dubbele bediening nodig is. De rijtest wordt in Alkmaar af genomen door een deskundige van het CBR.